Camping New Triton, Plaka DrepanonΤαξιδεύοντας με πλοίo

Παίρνετε τον αυτοκινητόδρομο διαμέσου Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας προς Ιταλία. προς το λιμάνι απ’όπου προτιμάτε να ξεκινήσετε: Βενετία , Ανκόνα , Μπάρι ή Μπρίντιζι.

Στην παρακάτω διεύθυνση στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε δρομολόγια και να συγκρίνετε τιμές.

www.faehren.info

Από την Ανκόνα φτάνετε στην Πάτρα μετά από 19 έως 22 ώρες, από τη Βενετία μέσα σε 29 ως 35 ώρες.

Από το λιμάνι της Πάτρας παίρνετε την κατεύθυνση αριστερά για Αθήνα.

Είναι περίπου 190 χλμ μέχρι το Ναύπλιο. Καθ’ οδόν θα χρειαστεί να πληρώσετε διόδια δύο φορές. Μην βγείτε απ’ τον αυτοκινητόδρομο κοντά στην Κόρινθο.

Ακολουθείστε τις πράσινες πινακίδες με την ένδειξη “Τρίπολη” βγείτε στη έξοδο “Αρχαία Νεμέα – Ναύπλιο” και ακολουθείστε τις πινακίδες για Ναύπλιο. Θα βρεθείτε στον καινούριο δρόμο , όπου υπάρχουν έξοδοι προς “Αγία Τριάδα”, “Μιδέα”, “Πουλακίδα”….2,2 χλμ μετά την έξοδο “Παναρίτη” πηγαίνετε αριστερά. Υπάρχει πινακίδα προς “Επίδαυρο και Τολό” και άλλη μία προς “Επίδαυρο” , αλλά η δεύτερη είναι γραμμένη μόνο στα Ελληνικά. Συνεχίζοντας θα βρείτε τρεις στρογγυλές διασταυρώσεις. Σε καθεμία βγείτε στην δεύτερη έξοδο – δηλαδή ακολουθείστε μια θεωρητική ευθεία.Αν κάνετε λάθος και φτάσετε στο Ναύπλιο, πηγαίνετε προς το κέντρο της πόλης μέχρι τη μεγάλη διασταύρωση. Ακολουθείστε τις πινακίδες προς Τολό και Επίδαυρο στα αριστερά σας. Μετά από 3,3 χλμ (θα δείτε ένα βενζινάδικο στα δεξιά σας) πάρτε την αριστερή κατεύθυνση προς Τολό. Μετά τα “Λευκάκια”, κρατείστε αριστερή λωρίδα και πάρτε την κατεύθυνση “Δρέπανο”. Στο Δρέπανο θα δείτε τη φωτογραφία (κάτω).
Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο , λεωφορείο ή τρένο

Είναι καλύτερα να πάρετε πτήσεις προς Αθήνα. Πιθανώς να γίνονται πτήσεις προς Καλαμάτα , αλλά μόνο το καλoκαίρι.

Λεωφορεία από Καλαμάτα προς Τρίπολη και μετά Ναύπλιο κυκλοφορούν μόνο τέσσερις φορές ημερησίως. Ο παρακάτω είναι καλύτερος δρόμος να έρθετε από την Αθήνα: πάρτε το λεωφορείο εξπρές Ε93 από το αεροδρόμιο προς τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων “Kηφισσός”. Τα λεωφορεία από το αεροδρόμιο ξεκινούν κοντά στην είσοδο 5,κάτω εισιτήρια πωλούνται στο μικρό εκδοτήριο κοντά στην έξοδο 4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί , αλλά στοιχίζει με 40 ευρώ συν τη χρέωση για τις αποσκευές. Προσέξτε : Συμφωνήστε με τον οδηγό του ταξί την αξία της διαδρομής μόλις ξεκινήσετε από το αεροδρόμιο. Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός ξεκινάει τον μετρητή αφού φύγετε. Ίσως ο μετρητής είναι αναμμένος από τον προηγούμενο επιβάτη. Στο σταθμό των λεωφορείων μπορείτε ν’ αγοράσετε εισιτήρια για το Ναύπλιο στα αριστερά της εισόδου. Κάθε προορισμός έχει διαφορετικό αριθμό. Τα λεωφορεία με προορισμό την Αργολίδα φεύγουν από την έξοδο του μεγάλου σκεπαστού χώρου στα δεξιά. Στην πινακίδα του λεωφορείου γράφει “Ναύπλιο ή Ναυπλία”. Τα λεωφορεία αναχωρούν όλη τη βδομάδα κάθε ώρα στις μισές, ενώ τις Κυριακές κάθε δύο ώρες. Το προσωπικό ανακοινώνει την αναχώρηση λίγα λεπτά πριν. Το ταξίδι για το Ναύπλιο διαρκεί δυόμισι ώρες , το πολύ τρείς. Το τελευταίο λεωφορείο φεύγει από Αθήνα τις καθημερινές στις 20.30, ενώ την Παρασκευή και την Κυριακή στις 22.30.
Δυστυχώς από 2011 δεν υπάρχει τρένο από Κόρινθος προς Ναύπλιο. Αεροδρόμιο - Κόρινθος κάθε όρα!Αν χαθείτε στην Αθήνα , πράγμα διόλου απίθανο, πηγαίνετε στο κέντρο. Θα βρείτε μια πινακίδα με την ένδειξη “Κόρινθος”. Ακόμα κι αν βρεθείτε στον Πειραιά , μην πανικοβληθείτε κάντε το γύρο του λιμανιού και ακολουθείστε τις πινακίδες προς “Κόρινθο”. Ζητείστε ένα χάρτη Αθήνας και Αττικής από το γραφείο που σας νοίκιασε το αυτοκίνητο. Καλή τύχη με το μόνιμο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα. Προσοχή! Οι μοτοσικλετιστές στην Αθήνα χρησιμοποιούν το κράνος μόνο όταν βρέχει ή κάνει κρύο...


Νοικιάστε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο:

Πρώτα απ’ ‘όλα: στο ταξιδιωτικό σας γραφείο συγκρίνετε τιμές για να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Για παράδειγμα μέσω ίντερνετ μπορείτε να κάνετε κράτηση με 20% λιγότερο απ’ ότι στην Ελλάδα καλές οι ακόλουθες διευθύνσεις
www.economycarrentals.com
www.autoeurope.de
www.billigermietwagen.de

Από το αεροδρόμιο πάρτε πρώτα την κατεύθυνση προς “Αθήνα”. Μετά ακολουθείστε την Αττική Οδό μέχρι την Ελευσίνα. Κρατείστε τη δεξιά πλευρά του δρόμου , κατεύθυνση προς “Κόρινθο”. Μετά από 40 λεπτά οδήγησης θα φτάσετε στην περιοχή του Ισθμού , στην περίφημη Διώρυγα (κανάλι) της Κορίνθου. Κάντε μια σύντομη στάση για να ρίξετε μια ματιά στο βαθύ πορθμό.

Πάρτε την έξοδο “Λουτράκι”, “Κόρινθος” έξοδος Α , πηγαίνετε αριστερά , περάστε τη γέφυρα πάνω από τη Δώρυγα και παρκάρετε ακριβώς μετά την γέφυρα στα δεξιά σας. Μετά τη στάση , επιστρέψτε στο δρόμο και μετά από 400 μέτρα στρίψτε αριστερά. Υπάρχει μια πινακίδα προς “Επίδαυρο, Κρανίδι , Ερμιόνη”. Μετά από 500 μετρά στρίψτε ξανά δεξιά πάνω στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση “Πάτρα , Τρίπολη”. Κρατείστε την αριστερή πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση Τρίπολη

Πιο κάτω θα δείτε “ταξιδεύοντας με πλοίο”.